maandag 7 oktober 2013

Quinoa met courgettes en ui



De courgettes uit de tuin lopen op zijn eind, het is nog af en toe een courgette maar de grote bulk is geweest.
Een recept met quinoa, courgette en ui, een heel gezond gerecht en simpel om te maken, dat spreekt altijd wel aan.

De courgette wordt niet geroosterd maar gebakken in de boter in een koekenpan, achteraf vind ik dat niet zo'n succes. Courgette heeft van zichzelf niet zo veel smaak en als je hem bakt blijft dat ook zo. Als je courgette in de grilpan bakt krijg je dat lekkere roostersmaakje en dan is courgette ineens een heerlijk groente. Ik zou de courgette de volgende keer dus in de grilpan bereiden, ik denk dat het gerecht dan veel smakelijker wordt.

Het recept komt uit Veg, het is het eerste gerecht wat niet zo goed scoort, maar, het krijgt een herkansing en dan met geroosterde courgette.


Ingrediënten voor 4 personen:

800 g courgette
klontje boter
2 el koolzaad- of olijfolie
3 uien, gehalveerd en in dunne plakjes
paar takjes tijm, alleen de blaadjes
3 teentjes knoflook, fijngesneden
200 g quinoa
flinke hand bladpeterselie, grof gesneden
kneep citroensap
50 g pijnboompitten, licht geroosterd
zeezout en versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze:

Snijd de courgettes diagonaal in plakjes van 5 mm dik. Laat de boter met de olie smelten in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de uien, courgettes, tijm en wat zout en peper toe. Laat 20-25 minuten zacht bakken, af en toe roeren, tot de courgettes gaar zijn en goudkleurig worden. Doe de knoflook erbij en bak een paar minuten mee.

Kook ondertussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af in een zeef en laat uitlekken en uitstomen om overbodig vocht af te voeren.
Voeg de uitgelekte quinoa toe aan de courgette, samen met de peterselie en het citroensap. Roer goed, proef en voeg meer zout en peper toe als dat nodig is. Dien op, bestrooid met de geroosterde pijnboompitten.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten