maandag 7 april 2014

Guacamole met tortillachips



Ik had bij De Lepelaar een pakje met mini avocado's gekocht. Ik heb ze zo klein nog nooit eerder gezien, vond ze wel heel schattig.
We houden heel erg van avocado en het schijnt nog eens heel gezond te zijn ook, dat is dan weer mooi meegenomen.
Heerlijk over een salade en  ook heerlijk om er guacamole van te maken. Dat kun je bij een Mexicaans gerecht eten, op een crostini maar als dip met tortillachips lusten wij het ook heel graag.
Dat gebeurt nogal eens op de zondagavond om het weekend af te sluiten.

Er zijn heel veel recepten van guacamole maar ze komen bijna allemaal een beetje op hetzelfde neer. Het is alleen een groot verschil of je de avocado prakt of in de keukenmachine fijn maalt. Ik prak het liefst, vind de grove versie het lekkerst.
Als je geen peper in huis hebt kun je ook cayennepeper of tabasco gebruiken om het een beetje pittig te maken. Ik gebruik altijd sumak ipv limoensap, geeft ook wat zuurs en hebben we altijd in huis.
Vaak wordt er ook nog verse koriander door gedaan maar dat wordt hier niet gewaardeerd....

Ingrediënten:

1 rijpe avocado
1 kleine tomaat, zonder zaden in kleine blokjes
1 klein teentje knoflook, fijn gehakt
1 sjalot of kleine (rode) ui, in blokjes
1 groene peper of een halve rode peper, met of zonder zaad en zaadlijst, net hoe pittig je het wilt
¼ tl gemalen komijn
¼ tl gemalen koriander
½ tl sumak of het sap van een halve limoen
zout naar smaak

Bereidingswijze:

Halveer de avocado, verwijder de pit en schil. Doe het vruchtvlees in een schaal of diep bord en prak het fijn. Doe de overige ingrediënten erbij en schep het goed door. Breng op smaak met zout.
Doe de guacamole in een klein kommetje en serveer.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten