donderdag 24 april 2014

Makkelijke tomatensoep




Dat heb je zo wel eens, geen keuken maar wel trek, dan zijn er een paar opties, je haalt wat, je trekt een blik open of je maakt iets makkelijks.
Iets halen heb je geen zin in, een blik om open te trekken heb je niet in huis dus dan blijf er maar een ding over, iets makkelijks maken.
Wat is er in huis, genoeg om een super maaltijd te maken maar ja geen keuken, alleen twee pitjes die je in de kamer moet gebruiken. Soep is altijd lekker, en tomatensoep is zo gemaakt.
Je kunt de soep natuurlijk weer zo moeilijk maken als je wilt maar deze versie is snel en makkelijk.
Lekker met een stuk brood en altijd nog beter dan een blik of een pakje.

's Middags stond de soeplepel nog in een 10 liter emmer muurverf en 's avonds werd ie gebruikt waar hij eigenlijk voor bedoeld is, je moet soms een beetje makkelijk zijn.....

Ingrediënten voor twee personen:

scheutje olijfolie
1 teen knoflook, gesnipperd
1 uitje, gesnipperd
½ liter passata
½ liter (groenten)bouillon, van een blokje
2 el Worcestershire sauce
tabasco naar smaak
suiker naar smaak (ik gebruikte een scheutje gula djawa)
zout en peper
75 gram kleine pasta, ik had orzo
restje brie of camembert, optioneel
basilicum om te bestrooien 

Bereidingswijze:

Verwarm de olijfolie in een pan op het vuur en doe er de ui bij, laat dit even fruiten. Doe er de knoflook bij en bak dit even mee, niet te lang de knoflook moet niet bruin worden.
Giet de passata en bouillon erbij en breng aan de kook, doe de pasta erbij en laat het op klein vuur zolang koken tot de pasta gaar is. Breng op smaak met de Worcestershire sauce, tabasco en gula djawa of suiker naar smaak.
Als de soep nu wat te dik is kun je hem wat aanlengen met water.
Proef de soep en breng op smaak  met peper en zout.
Schep de soep in kommen, doe er wat kleingesneden stukjes brie of camembert in en bestrooi met basilicum.
Een sliertje olijfolie doet het ook altijd goed maar dat bedenk ik als de foto gemaakt is en de soep op is....



2 opmerkingen:

  1. Oei wat lekker, deze soep ga ik maken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk, je zal er zeker geen spijt van krijgen, nog een kleine tip: als je meer maakt kun je het ook nog invriezen. Dan is het de volgende keer helemaal een makkie ;-)

      Verwijderen