zaterdag 3 januari 2015

Bananenbrood met spelt




Dit is een blijver, heerlijk en redelijk gezond, past helemaal bij de goede voornemens...
Maar wat is het nou, brood of cake, deze versie vinden we meer op een cake lijken. Dat komt misschien wel doordat er speltmeel in zit. Brood dat gebakken is met speltmeel heeft ook een andere structuur dan een brood dat gebakken is met tarwemeel.
Het lijkt wel kruimeliger en dat is bij een cake helemaal niet erg.
Het recept heb ik een keer van een blog gehaald, weet alleen niet meer welke...
Heb het recept wat aangepast naar wat er in huis was en het resultaat vonden we super, lekker voor doordeweeks bij een koppie thee maar in het weekend kan natuurlijk ook.

Ingrediënten:

Droog:
250 g speltmeel
75 g kokosbloesemsuiker
2 tl bakpoeder
2 tl koekkruiden
snufje zout
75 g pecannoten, geroosterd en in stukjes gebroken (optioneel)
50 g cacaonibs (optioneel)

Nat:
2 bananen, ca 250 gram gepeld
2 eieren
60 ml melk
60 g kokosolie, gesmolten

Cakevorm, ingevet

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180°C.
Meng alle droge ingrediënten in een flinke kom.
Doe alle overige ingrediënten in een keukenmachine of blender en meng het tot alles mooi glad is.
Giet dit mengsel bij de droge ingrediënten en meng het door elkaar.
Schep het in de ingevette cakevorm en zet deze net onder het midden in de oven.
Bak de cake ca. 40 minuten tot deze mooi gaar is.
Haal de cake uit de oven en laat hem 5 minuten in de vorm. Stort de cake dan op rooster en laat hem helemaal afkoelen.




2 opmerkingen:

  1. Inderdaad, heerlijke cake geworden! Dank voor 't recept! nu op naar de volkoren-amandelcake van vandaag. Ben een liefhebber van enigzins stevige koek, en gebruik ook vaak oerzoet. Ook het gebruik van volkorenmeel spreekt me erg aan, dus dat wordt wel wat....alleen....wie moet dat allemaal opeten? Uitdelen dan maar....

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat leuk om te lezen Monica, bedankt voor je reactie!
      Het was voor mij nieuw om met oerzoet te bakken, maar of het werkelijk gezonder is.....
      Volkorenmeel was ook nieuw, ga ik ook zeker vaker gebruiken.
      Haha wie moet het allemaal opeten..... ik vind uitdelen een heel goede optie, waar woon je ;-)

      Verwijderen