zaterdag 31 januari 2015

Chocolade sinaasappeltaartje




Hoogste tijd om weer eens iets te bakken met chocolade, ik scoor daar altijd punten mee.
Maar wat, het is altijd leuk om iets te bakken wat ik nog niet eerder heb gebakken maar dat wordt steeds moeilijker.
Het boek 'Hoe word ik een goddelijke huisvrouw' van Nigella Lawson is een boek met alleen maar baksels dus die wordt standaard gepakt.
Helemaal als het iets met chocolade moet worden, daar is een heel hoofdstuk aan geweid.
In de omschrijving staat: Dit is een ander soort chocoladetaart, eentje die je in een paar minuten kunt maken.
Kijk dat spreekt me wel aan, het is niet erg als iets veel werk is maar soms is het ook wel eens lekker als iets zo klaar is.
Het volgende is dan, hebben we alles in huis, hier gaat sinaasappelmarmelade in dat is niet iets wat bij de standaard voorraad hoort. Maar ik meende mij te herinneren dat we wel eens een potje bij de Sligro hebben meegenomen met de gedachte 'Dat moet je gewoon in huis hebben'.  Een vooruitziende blik dus.
Chocolade en sinaasappel is een bekende combinatie, niet moeilijk om te maken en alles is in huis, de keuze is gemaakt.

Ingrediënten:

125 g boter
150 g fijne kristalsuiker
100 g pure chocolade, in stukjes gebroken
300 g sinaasappelmarmelade
snuf zout
2 grote eieren
150 g zelfrijzend bakmeel

Springvorm ø 20 cm, ingevet en met bloem bestoven

Werkwijze:

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Smelt de boter op laag vuur. Roer er als de boter bijna gesmolten is de chocoladestukjes door. Haal de pan van het vuur en roer met een houten lepel tot de chocolade helemaal gesmolten is.

Doe in een andere kom de eieren en de suiker, klop deze met een garde goed los.
Doe er de gesmolten boter met de chocolade, marmelade en het zout bij en meng goed. Doe er als laatste beetje bij beetje de bloem bij en klop dit er met de houten lepel door.
Giet het beslag in de vorm en plaats deze in de voorverwarmde oven en bak deze circa 50 minuten tot een satéprikker die je erin prikt schoon uitkomt.
Haal het taartje uit de oven en laat circa 10 afkoelen op een rooster voordat je de vorm eraf haalt. Laat hem dan verder afkoelen.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten