zaterdag 14 maart 2015

Appelcake met yoghurt




Ik kan er niks aan doen, taart en cake met appel is gewoon áltijd lekker, in wat voor vorm dan ook.
Deze appelcake staat in het boek van Rutger en ziet er op de foto heerlijk uit, maar dat is eigenlijk geen garantie, alle foto's zien er heerlijk uit.
Het bakken van een taart of cake gaat nog wel maar er een mooie foto van maken is nog niet zo simpel. Een boek waar de foto's slecht zijn vind ik dan ook een afknapper, als een blog een mooie foto heeft is dat een extra.
Gelukkig worden de dagen weer wat langer, dat komt de foto's wel ten goede...

Een appelcake dus en wel met yoghurt, dat is weer eens wat anders, dus rede om te maken.
Heerlijke smeuïge frisse appelcake met de smaak van amandel, heerlijk!
En super makkelijk om te maken, ook wel een leuk!

Ingrediënten:

Droog
135 g bloem
40 g amandelmeel
1½ tl bakpoeder
¼ tl zout
135 g suiker
½ tl kaneel

Nat
90 ml zonnebloemolie
125 g volle yoghurt
3 eieren
rasp van een halve citroen

voor de vulling
2 appels (elstar)
sap van een halve citroen
2 el suiker
1 tl kaneel
75 g abrikozenjam (optioneel)

Springvorm ø 24 cm ingevet en de bodem bekleed met bakpapier

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Doe alle droge ingrediënten in een kom en roer deze met een pollepel door elkaar.
Doe alle natte ingrediënten erbij en roer tot alles goed gemengd is. Giet dit in de voorbereide springvorm.

Was de appels, snijd in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de appelpartjes in plakjes van ca. een halve centimeter.
Doe het citroensap met de suiker en het kaneel in een kom en meng  hier de appelpartjes doorheen tot ze allemaal bedekt zijn.
Verdeel de appelpartjes in een mooi patroon op het beslag.

Bak de cake in 30-40 minuten mooi goudbruin en gaar.
laat de cake iets afkoelen en verwijder dan de rand van de springvorm.
Verwarm de abrikozenjam en roer deze los. Bestrijk de cake met de jam (met een kwastje) voor een mooie glanzende bovenkant.



2 opmerkingen:

  1. beste karin, kan het dat de suiker vergeten is? gr Tanja

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Tanja,
      Bedankt voor de oplettendheid en dat je het even laat weten, ik heb er zelf overheen gelezen.....
      Ik heb het aangepast!
      Groet, Karin

      Verwijderen