zaterdag 29 april 2017

Pilaf van bulgur en paprika





Pilaf word normaal gesproken met rijst gemaakt maar deze versie is met bulgur. Bulgur is een graanprodukt en kan gemaakt zijn van verschillende soorten tarwe. Meestal wordt het gemaakt van durum dat is een harde tarwesoort. De tarwekorrels worden eerst gestoomd, daarna gedroogd en vervolgens grof gemalen of gebroken. Dan gaat het in de verpakking en komt het in de winkels terecht.
Het is dus al voorbewerkt en daarom heeft het niet zo'n lange bewerking meer nodig.

Vaak wordt het gebruikt in een salade maar nu dus in een pilaf, en dat pakt goed uit. Heerlijk en ook nog eens makkelijk om te maken.

Het recept komt uit Plenty van Ottolenghi.




Ingrediënten 4-6 personen:

ca. 6 el olijfolie
4 kleine witte uien
3 rode paprika's
2.5 el tomatenpuree
1 el fijne kristalsuiker
2 tl roze peperkorrels
2 el korianderzaad
100 g krenten
400 g middelfijne bulgur
4 dl water
handje geknipte bieslook
zout en zwarte peper

Bereidingswijze:

Verwarm de olijfolie op halfhoog vuur en smoor hierin de uien en paprika's 12-15 minuten tot de uien mooi glazig zijn.

Voeg de tomatenpuree, suiker, roze peperkorrels, korianderzaad en krenten toe en bak dit al roerend 2 minuten mee.
Doe de bulgur, het water en een beetje zout en peper erbij, roer goed om en breng aan de kook. Doe zodra het water kookt de deksel op de pan, draai het vuur uit (of neem van het vuur) en laat deze minstens 20 minuten zo staan.

Haal met een vork de bulgurkorrels los en schep het bieslook erdoor.
Is de pilaf te droog doe er dan een scheutje olijfolie door.
Proef en breng eventueel op smaak met zout en peper.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten